Er is nog genoeg te verkopen…

er_is_nog_genoeg_te_verkopen_ron_graumansU kent het wel, net terug van vakantie en er dan even lekker voor gaan zitten…het doornemen van de stapel vakantiepost en kranten!

Mijn oog viel op het volgende artikel “Pastoor luidt kerkklokken via zijn mobiele telefoon”. Wie dacht dat de kerk niet met zijn tijd mee gaat, moet maar eens in het Vlaamse Widert, net over de grens bij Roosendaal, gaan kijken. Pastoor Ludo Boden van de Sint-Jan Batist parochie luidt er de kerkklokken tegenwoordig met behulp van een GSM-modem. “Je moet met de tijd mee gaan”, vertelde Pastoor Boden, “ik hoef nu geen vrijwilligers in te zetten en dus de kerk niet meer te verwarmen.” In een splitseconde moest ik denken aan Gerrit, Gerrit Splinter de man die mij bijna 20 jaar geleden wist te bewegen de overstap te maken naar de toen nog maagdelijke telecombranche. “Ron, geloof me, telecom heeft de toekomst, er komen nog zoveel nieuwe technieken, er wordt nog zoveel ontwikkeld… Er is nog genoeg te verkopen!”

Eerder tijdens mijn vakantie had ik al hetzelfde dejavu! Ik ontmoette Brent & Beth from Kentucky USA. Zij lerares Engels, hij een aardige vent, die een groot ondernemer bleek te zijn. “What do you do for a living? “ vroeg ik in mijn beste steenkolen Engels. “I fock horses”, zei Brent trots! Het kostte me moeite mijn gezicht in de plooi te houden, mijn meest favoriete mop schoot door mijn hoofd – die van die Belgische paardenfokker die in Ierland aankomt, een biertje bestelt en in zijn beste Engels tegen de barman vertelt over z’n beroep: “I fuck horses.” “….pardon?” “Yes, paarden!” Brent bezat, zo bleek, een mega ranch. Een landgoed met tientallen (fock) paarden, fikse stallen en volop personeel. Een paarden fokbedrijf van een Dallas-achtig kaliber, zo stelde ik me voor. Ook op zijn vakgebied had de techniek niet stilgestaan.

Met verwondering luisterde ik naar zijn uitleg over een GSM-gestuurd instrument dat ‘ingebracht’ wordt bij een hoogdrachtige merrie. Een soort verklikker die een digitaal signaal afgeeft op het moment dat het paard op het punt staat te bevallen. Hij wilde er eerst niet aan beginnen, maar vertrouwen in de nieuwste techniek bespaart Brent inmiddels duizenden dollars aan manuren! Later die dag realiseerde ik me dat die oude wijsheid van ene heer G. Splinter wel een hele ware was gebleken: wat een mooie branche hebben we toch! Steeds nieuwe technieken, steeds nieuwe producten met legio nieuwe verkoopkansen. Hij had gelijk! Er is nog genoeg te verkopen!

Dat de beste moge winnen!

Ron Graumans
RCA Sales & Marketing

Ron is oud-eigenaar van Finntax Telecom. Tegenwoordig geeft hij sales- en marketingadvies

Om deze website zo optimaal mogelijk weer te geven maken wij gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten